Bedrijfsovername en documenten

Bij een bedrijfsovername moet je altijd veel nadenken over de bestaande documenten en de opslag daarvan. Ga je over op digitaal en wil je de oude documenten nog wel meenemen naar een nieuwe opslag. Dit zijn een aantal vragen die wel beantwoord moeten worden bij een bedrijfsovername.

Ondernemen en daarna verkopen

Steeds meer ondernemers verkopen hun bedrijf. Ze doen dit om verschillende redenen. De belangrijkste reden voor ondernemers om het bedrijf te verkopen is de leeftijd van de ondernemer. Men wil nog een paar jaren goed genieten van het leven. Wat goed genieten is, is voor iedereen verschillend. Uiteindelijk zal de ondernemer bij zichzelf moeten afvragen wat genoeg is. Hiervoor zijn er meerdere adviseurs te raadplegen. Het kan een accountant zijn, financieel adviseur of een overname specialist. Ze kunnen u helpen om te bekijken wat uw bedrijf waard is en hoe het kan bijdragen aan uw persoonlijke doelen.

Uw bedrijf goed verkopen!

Natuurlijk is het belangrijk om uw bedrijf voor de maximale winst te verkopen. U kunt dit zelf doen, wanneer u goed kunt onderhandelen. Ook kunt u een verkoop specialist in de arm nemen. Ze kennen alle kneepjes van het vak en weten vaak meer resultaat te krijgen dan wanneer u het zelf doen. Vooral, doordat ze niet emotioneel verbonden zijn aan het bedrijf kunnen ze een beter resultaat behalen.

Wat doet u met de opbrengst van uw bedrijf?

Wanneer het bedrijf verkocht is en u een leuke som op de bankrekening heeft staan is het goed om na te denken over de volgende stap. Wat wilt u gaan doen met het geld? Wilt u een ander bedrijf overnemen? Gaan emigreren? Of gaan rentenieren?

Natuurlijk is het een en andere afhankelijk van de hoeveelheid geld welke op de bankrekening staat. Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden om het geld te investeren. U kunt vastgoed aankopen en verhuren of bijvoorbeeld het geld beleggen.

Uw pensioen aanvullen?

Het is goed om het geld verstandig te gebruiken door uw pensioen ermee aan te vullen. U kunt een koopsompolis aanschaffen of het geld op een spaarrekening zetten. Het laatste is momenteel minder interessant door de lage rente. Er zijn echter meer mogelijkheden om uw pensioen aan te vullen. Een goede belegging in obligaties, aandelen, vastgoed of wat anders is natuurlijk verstandig.

Het direct aflossen van de hypotheek is iets wat vaak gebeurt. Het verlaagt de maandlasten en betekent dus ook een lastenverlichting. Het geld zit dan echter vast in de stenen. Het is vaak moeilijk om het hierna er nog weer uit te halen. Met de lage hypotheekrentes van vandaag de dag is het waarschijnlijk ook niet interessant. Zelfs met een zeer defensieve belegging is het mogelijk om meer rendement te halen op uw vermogen.

Fiscaal aantrekkelijk schenken!

Veel mensen vinden het ook prettig om hun kinderen een geldbedrag te geven. Wanneer u in uw levensbehoeften kunt voorzien tot uw negentigste levensjaar en nog wat geld overhoudt dan is het goed om hiervoor te kiezen. Komt u niet verder dan uw tachtigste levensjaar? Dan is het slimmer om te kiezen voor een andere manier om wat aan uw kinderen te geven.

Kies voor een slimme manier om te blijven genieten na het ondernemen

Door op de juiste manier uw bedrijf te verkopen voor een maximale winst is het mogelijk om volop te genieten van het leven. Uiteindelijk wilt u natuurlijk meer geld en meer tijd hebben. Zorg dat u dit in overvloed krijgt!

bedrijven te koop met vuzo

Vuzo is een portaal/specialist op het gebied van bedrijven/ondernemingen te koop. Binnen het portaal heb je de mogelijkheid om een account aan te maken waarin je snel een onderneming te koop kan zetten of kan reageren op de ondernemingen die allemaal te koop staan. Binnen het portaal heb je tevens de mogelijkheid om met experts in contact te komen die jou verder kunnen helpen met de aan of verkoop van je onderneming.