geld lenen

Geld lenen voorheen veel papierwerk, nu kan tegenwoordig alles online.

Vroeger was het zo dat om geld te lenen je door een hele papier molen heen ging om uberhaubt te weten te komen of je in aanmerking komt voor een lening. In het leven zijn er tal van beproefde voorbeelden van oorzaak en gevolg. Oefening en je zult sterker worden. Dieet en je zult afvallen.

In de wereld van de zakelijke kredietverlening is er een vergelijkbaar principe in actie: zoek een lening met meer papierwerk en u krijgt een beter tarief.

Hoewel dit misschien geen ijzeren wet van het verstrekken van leningen is, is het in de meeste gevallen een zeer nauwkeurige voorspeller. Leningen met minder papierwerk vergen veel minder due diligence dan conventionele papierintensieve bankleningen. Laten we daarom eens nader kijken naar het verband tussen papierwerk en debetrentetarieven en de specifieke papierbehoeften waaraan eigenaren van kleine bedrijven moeten voldoen bij het aanvragen van verschillende uitleenproducten.

Waarom minder papierwerk (meestal) betekent hogere tarieven
Laten we eerlijk zijn – weinig mensen, als ze er zijn, genieten van papierwerk. Het is gewoon iets dat we moeten doorploegen om een ​​groter doel te bereiken. Dus, vooral voor bezige eigenaren van kleine bedrijven, lijkt het een goede deal om een ​​grote taak zonder veel papierwerk te volbrengen.Als het om leningen gaat, is minder papierwerk echter meestal een gemengde zegen.En als je je afvraagt ​​hoeveel een lening voor een klein bedrijf zal kosten, speelt de hoeveelheid papierwerk die erin gaat een grote rol.

Het papierwerk-dilemma: snelheid versus kosten
Het aanvragen van een conventionele zakelijke lening kan behoorlijk lijken op het aanvraagproces van een hypotheek: er is een lawine aan documenten die wachten om te worden ingevuld. Dit verlengt de tijd die het kost om een ​​lening te verwerken en kan u dwingen om aanzienlijke tijd en middelen door te brengen om de informatie op te zoeken die u nodig hebt.

Alternatieve leningen gaan sneller

Voor niet-traditionele online leningen kan de papierwerklast echter veel minder intens zijn.Hierdoor kan de goedkeuring van een lening met alternatieve leningen zeer snel worden verleend: in veel gevallen 24 uur of minder. Aanvragers hoeven zich geen zorgen te maken over het opsporen van documenten, het stroomlijnen van het proces en het een heel stuk minder ontmoedigend maken.

Minder documenten, hogere tarieven

Maar er zijn kosten verbonden aan het voldoen aan deze papierwerkvereisten: de rentetarieven zijn doorgaans hoger.

Hoe gedetailleerder en langdurig een due diligence-proces is, des te groter de behoefte aan documentatie en papierwerk. Bedrijven volgen deze uitgebreide due diligence-processen om aanvragers volledig te kunnen onderzoeken en ervoor te zorgen dat ze het risico waard zijn. Als u de test kunt halen, wacht u waarschijnlijk een betere rente. Lenders die geen grondige due diligence nastreven, onthullen over het algemeen minder achtergrondinformatie over hun aanvragers.Dit maakt op zijn beurt deze potentiële kredietnemers minder van een bekende hoeveelheid en meer van een kredietrisico … Wat uiteindelijk leidt tot lagere papierwerkvereisten maar hogere tarieven.

Verschillende soorten leningen en de papiervracht die ze dragen
Nu we het verband tussen papierwerk en rentetarieven hebben besproken, laten we eens kijken naar de specifieke documentatievereisten die aan een verscheidenheid aan leningen zijn gekoppeld.

 

Kortlopende leningen
In tegenstelling tot conventionele of SBA-leningen, hebben alternatieve geldschieters die kortlopende leningen aanbieden veel lossere papierwerkvoorschriften en snellere doorlooptijden. In sommige gevallen zijn drie tot zes maanden bankafschriften voldoende en hoeft u geen perfecte credit score te hebben. Aan de andere kant hebben ze meestal een hogere rente.

Middellange leningen
Hoewel leningen op middellange termijn niet over de volledige papierwerkvoorschriften van SBA of conventionele bankleningen beschikken, vereisen ze meer documentatie dan kortlopende leningen.

Samen met maximaal zes maanden bankafschriften worden kredietnemers doorgaans gevraagd om zakelijke en persoonlijke belastingaangiften, balansen, winst- en verliesrekeningen en, mogelijk, financiële cijfers van het eerste halfjaar die in de afgelopen paar maanden zijn bijgewerkt, te verstrekken.

Factuurfinanciering
Elke onderneming met openstaande vorderingen kan in aanmerking komen voor facturering. Vereisten zijn meestal als volgt: een voorbeeldfactuur, bewijs van bestaan ​​en lopende veroudering van debiteuren.

Houd er rekening mee dat debiteurenfinancieringsbedrijven naar uw kredietrapport zullen kijken en dat de kosten voor dit type lening hoger zijn dan bij traditionele financiering.

Geld lenen met Lening.com

Direct lening aanvragen

Post a Comment